Magyarán megmondva...

Jöttünk, láttunk, lefordítottuk - és ettől kezdve nincs felfordulás.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rovatok

Értesítések

Régebbi bejegyzések

Elindultunk

2007.10.26. 20:21 - ssybaf

Először is: ha eddig még nem tettem volna meg valamilyen formában, akkor itt szeretnék engedélyt kérni a tegeződésre. Nem csak azért, mert a neten ez így szokás, hanem mert kollégák is leszünk, és a közeli és távoli jövőben remélhetőleg sokat fogunk együtt dolgozni.

Mire jó ez a blog? Mert így a leghatékonyabb. Sokan vagyunk (szerencsére), és számomra ez a legegyszerűbb kapcsolattartási - információátadási forma. Innen ti is első kézből megtudhattok minden hírt, változást, eseményt, ami a munkátokat érintheti. És mivel ez a blog nem az én szócsövem, hanem az egyes bejegyzések kapcsán ti is kifejthetitek a véleményeteket, így ez egyfajta fórumként fog szolgálni. Ezen felül a blogszolgáltató tárhelyén keresztül egyszerűen közzétehetők és letölthetők az egyes fájlok, például a szótárak aktuális frissítései.

Nagy hangsúlyt fogok fektetni a munkafolyamat szabványosítására és áramvonalasítására. Nektek is, nekem is, az       nek is, tehát mindenkinek könnyebb lesz, ha világos, egyértelmű és naprakészen tartott követelményrendszer mentén kell dolgoznotok, és nem kell minden egyes projekt esetén azonnali megoldásokat improvizálni. Követelményrendszer alatt értem itt elsősorban a határidőket és a terminológiát - két olyan témát, ami valljuk be, eddig nagyon képlékeny (egész pontosan fogalmazva, gazdátlan) valami volt az        nél.

Van viszont egy dolog, ami a bloggal kapcsolatban minden bizonnyal negatívumként fogtok értékelni: olvasnotok kell. Ha valamilyen információ szerepelt ezen a blogon, vagy valamilyen fájl ezen keresztül került elérhetővé tételre, akkor utólag nem fogom tudni elfogadni azt a magyarázatot, hogy "nem olvastam ezt a bejegyzést". Ha most szemét lennék, azt mondanám, hogy lásd a szerződés vonatkozó részét.

Fontosnak tartom azt is leszögezni az elején, hogy mivel ez a blog alapvetően publikus, tehát elvileg bárki besétálhat ide és olvashatja az itt leírtakat, ezért azt ne várjátok, hogy bármi olyan információt közzéteszek, ami bármelyik fél érdekeit sérthetné vagy bizalmas információnak minősül. Így fizetési határidőről, szerződésekről, illetve arról, hogy kinek és pontosan milyen munkát végzünk, itt nem fog szó esni (lásd fent fekete négyzetek). Hasonlóképpen törölni fogom azokat a megjegyzéseket is, amikből ilyen információ szivároghat ki. Arra is felhívom a figyelmeteket, hogy a bejegyzések nem boxzsák szerepét töltik be, ezért ha bárki iránt vélt vagy valós sérelmetek van, akkor azt ne itt fejtsétek ki, erre keressetek más kommunikációs csatornát. Természetesen a pozitív, építő jellegű kritika mindig szívesen fogadott vendég. Szeretném, ha egyformán gondolkodnánk abban, hogy ennek a blognak az legyen a célja, hogy segítséget nyújtson a munkátokhoz, és szilárd meggyőződésem, hogy ez csak a fenti néhány - igazán csekély számú és egyszerű szabály - betartásával lehetséges.

Mindenkinek eredményes munkát kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ofszetmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr71209162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása